VERKSAMHETHem     Bli medlem     Verksamhet     Tidigare aktiviteter    Styrelse     Kontakt

AKTUELLT


Sommartips till våra medlemmar

Välkomna att besöka Mälsåkers slott sommaren 2021

Mälsåkers slott är ett av Sveriges vackraste barockslott beläget på Selaön, Mälarens största ö. Det ligger 2 mil från både Mariefred och Strängnäs och 6 km från orten Stallarholmen. Slottet har en omväxlande historia från Sveriges stormaktstid på 1600-talet till norskt hemlighetsmakeri under andra världskriget. Idag väckt ur flera decenniers törnrosasömn och öppet under sommaren för en bred publik. I slottet anordnas även ett antal konserter och andra evenemang.

Den 5 juni 2021 kl 1100 invigs på Mälsåker en specialutställning om slaget vid Poltava av Eva Hulten, ordförande i Föreningen Mälsåkers Framtid, varefter överste Einar Lyth beskriver den detaljerade modellen av slaget. Modellens tillverkare Christer Pettersson kommer också att vara närvarande.

I tio års tid har Strängnäsbon Christer Pettersson arbetat med sin modell av slaget vid Poltava. Slaget som utspelades 1709 mellan Karl XII:s karoliner och ryska armén anses vara början på slutet av den svenska stormaktstiden.

Modellen, som visas på Mälsåker under hela sommaren är sex gånger fyra meter stor. Vid några visningstillfällen kommer Christer finnas på plats för att berätta om slaget och arbetet bakom modellen.

Öppettider 2021

5 juni -20 juni Lördagar och Söndagar kl 11 - 16

25 juni -8 augusti Fredagar, Lördagar och söndagar kl 11 – 16

14 augusti-29 augusti Lördagar och Söndagar kl 11-16

Inträde till Slottet och utställningen är 20 SEK